Mindenféle hasznos és haszontalan írás a világ dolgairól. :)
fejlec

Budapesti Karácsonyi Vásár

december 14th, 2010 » Címke: » Hozzászólás: 0 db

Minden évben, mint oly sok városban Budapesten is rendeznek karácsonyi vásárt.  Az adventi vásár, több mint egy hónapon keresztül várja  a látogatókat, így idén november 19 és december 29. között lehet rá ellátogatni. A vásár központja Vörösmarty tér, amit többféleképpen is könnyen meg lehet közelíteni.

indafoto.hu/vlm

Budapesti Karácsonyi Vásár forrás: indafoto.hu/vlm Simon TiborAki vonattal érkezik a fővárosba bármelyik nagy pályaudvarról metroval könnyen oda juthat. Nyugatiból a 3-s Kék metroval, Déliből és Keletiből pedig az 2-s Piros metroval lehet oda jutni. Mindkét esetben a Deák téren kell leszállni és kb 2 perc sétával ott is vagyunk.
Autóval már nem ennyire jó a helyzet, ugyanis  a parkolás munkanapon fizetős,  hétvégén igaz, hogy ingyenes, de belvárosban, a vásár körül ilyentájt nem annyira könnyű parkolót találni. Városban néhol lehet P+R parkolókat találni, de ezek is mind fizetősek és akkor még külön kell a BKV-ra is fizetni. Tömegközlekedési jegy árakról a BKV oldalán lehet olvasni. Elöljáróban annyit, hogy egy 4 tagú családnak nem éppen olcsó BKV-val utazni, akár csak pár megállót is.

Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapesti Karácsonyi Vásár forrás: indafoto.hu/vlm Simon Tibor

Vörösmarty téren sok-sok árus kínálja portékáját minden évben, ötletes kis egyen fa bódékban.  Azon ne lepődjünk meg, hogy nem nagyon látunk emberek vásárolni, ugyanis minden nagyon drága. Kisebb díszek, illetve kerámiák is sok ezer forintba kerülnek. Vásárban lehet ételt és italt is vásárolni jó néhány standon. Mi egy szelet kolbászt vettünk   1300 forintért, plusz hozzá 2 szelet kis kenyér és mustár még 200 forintért. Ezt ketten ettük meg és nem igazán laktunk jól, de nem is ez volt vele az igazán gond, hanem az, hogy ki volt hűlve. Ezen kívül még sokféle hús készítményt lehet vásárolni és akár kürtöskalácsot(1500-2000 huf) is. Mivel elég hideg van, így nem árt kis forró italt is magunkhoz venni, így ha kedvünk támad vehetünk, forró csokit, teát, forralt bort vagy épp puncsot is nem épp baráti  200-600 forint közötti áron.  Bécshez hasonlóan itt is szert tehetünk 500 forintért egy karácsonyi bögrére, ami 2010-ben egy sima fehér bögre volt, rajta karácsonyi felirattal és figurával. A bögrét valamilyen italhoz adják és letétbe ott kell hagyni 500 forintot. Így ha még sincs szükségünk a bögrére akkor visszavihetjük és ilyenkor visszakapjuk a pénzt.

Árusokon kívül még néha vannak különböző rendezvények is, előadások, koncertek, amik minden évben változnak és ezekért még fizetni se kell. Ezekről általában egy jó kis program füzetben érdemes nézelődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.