Mindenféle hasznos és haszontalan írás a világ dolgairól. :)
fejlec

Fekete-hegyek 25

május 10th, 2011 » Címke: » Hozzászólás: 0 db

Az elmúlt hétvégén megint kihúztunk kicsit túrázgatni és sikerült végignyomni a számunkra eddigi legnehezebb túrát. Biatorbágyról másztunk fel Budapest Zugligetre. A 25,7 km-s táv 895m szintemelkedést tartogatott számunkra, ami az eddigi túrák közül a legtöbb volt mind táv, mind szint szempontjából. De nem is ez volt az igazán kemény rész, hanem a nagyon szar turistautak. Volt olyan hely Biatorbágy után nem sokkal, hogy a magam 180 centijével néha már guggolva kellett átverekedni magam a bozótoson. Később még rosszabbra változott a terep, mert fél méterenként egy kiálló kő vagy szikla pofátlankodott az útra, amikben hatszor sikerült megbotlanom, mivel inkább a tájat nézegettem és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem estem pofára. Viszont a lábujjaim már piszkosul fájtak a végére emiatt is. Később erre még rájött a szinte beton kemény föld, amit úgy írnék le, hogy én rühellek aszfalton menni a túra cipőbe, de ezután felüdülés volt azon sétálgatni hazafelé. Remélem nem ennyire szar minden turistaút a Budai-hegységbe, mert terveim szerint idén még jó párszor megyek arrafelé. A budai biciklisek meg nem igazán lopták be maguknak a szívünkbe.
Jah a legpechesebb dolog, hogy mindezek mellé még el is tévedtünk. Volt egy jelzés, hogy P és P+ kereszteződésnél menjünk tovább a P+ irányba. Leírás és az itiner térképe szerint is jó felé mentünk, ám egyszer csak vége lett a P+-nak és azt se tudtuk, hogy hol vagyunk. Laza 40-50 perc tekergés, kérdezősködés, majd a nálunk lévő Budai-hegység térkép segítségével kitaláltuk, hogy hova is kellene menni.
Nagy Kopaszra pedig mindenkinek fel kell egyszer mennie, mert nagyon szép a kilátás. Kicsit arrébb van egy pár éve épült kilátó is, ahova idén még felmegyünk. Most is ott volt az egyik ellenőrzőpont, de nem tudtuk magunkat rávenni, hogy most 23 métert lépcsőzzünk fel, majd le is. A térdem spec így is kissé odavolt a túra végén.
Végre találkoztunk az első erdei lakóval ami nagyobb volt mint egy bogár. Budai-hegységben egy vmilyen sárga színű kis sikló vagy kígyó keveredett az útra. Én először észre se vettem, de a mögöttem lévő csaj eléggé megijedt tőle. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.