Mindenféle hasznos és haszontalan írás a világ dolgairól. :)
fejlec

GPS TúraCucc Androidra

május 6th, 2011 » Címke: , » Hozzászólás: 0 db

Nem lennék igazi 21. századi júzer ha nem próbálnám vhogy becsempészni a túrára is  a technikát. Pontosabban mondva egy olyan cuccra vadásztam, amivel jól tudom logolni a túra útvonalát, valamint időt, szintemelkedést, sebességet, meg ilyeneket és ha lehet ezt meg is tudom osztani másokkal is. Mivel egy jó gps-s androidos tel adott, ezért gondoltam, hogy erre keresek valamilyen jó kis programot a marketen. A kínálat óriási és több hét tesztelés után sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy amire nekem kellenének arra nagyrészt alkalmatlanok. Röviden meg is indokolom, hogy miért.
Mai okostelefonok nem épp a hosszú üzemidőről híresek és ez nagyon visszaüt túrázás közben. Mikor több óráig kellene a GPS-t használni, akkor az bizony már nagyon nem tetszik nekik és egyszerűen pofátlan módon lemerülnek. Egy rövidebb túra/séta alatt még lehet használni, de hosszabb időre egyszerűen alkalmatlanok.
Aksin túllépve egy újabb problémába ütközünk. Míg autóba a szélvédőhöz közel téve vagy épp a városban sétálva a telt kézben tartva jó vételt lehet elérne, addig az erdőben már korántsem ennyire egyszerű a feladat. Fák alatt és mindenféle dzsumbújon kell átverekedni magunkat, amik szépen odacsesznek a vételnek és pontatlan lesz, de gyakorta még el is dobja a jelet a tel. Valamint szerintem senki se akarja egész nap a kezében tartani, így szépen bekerül a zsebbe vagy épp a hátizsákba ami megint rontja a vételt, így ha bírjuk is aksival a túrát, akkor is sanszos, hogy pontatlan lesz a mérésünk.

Konklúzió: Rövid pár órás sétára, túrára lehet használni ezeket a programokat, de egész napos túrázásra nem. Oda már célszerszám kell, egy rendes GPS kütyü, ami direkt erre lett kitalálva. Lehet be kéne szerezni egy olyat. Majd talán körbenézek a piacon.

Progik amiket teszteltem: Endomondo, SportsTracker, Allsport GPS és még vagy féltucat volt a telen, amiknek már a nevére se emlékszem.

Samsung Galaxy S-n teszteltem a progikat, így lehetséges, hogy más telen jobb eredmény születik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.