Mindenféle hasznos és haszontalan írás a világ dolgairól. :)
fejlec

Szarvaskút15

március 25th, 2016 » Címke: » Hozzászólás: 0 db

zirclink: Zirci Tavaszköszöntő Túrák 15

Rég túráztam és a Bakonyba meg főleg ritkán jutottam el eddig. Valamikor augusztusban, azaz kb. fél éve tettünk kísérletet egy túrára, ami saját tervezésű volt, és nem teljesen úgy valósult meg ahogy elképzeltük. A hosszú kihagyásnak számos oka van, és ezek is megérnének pár bejegyzést, de nem akarok most még írni az orvosi ellátásról és a kórházi viszonyokról, túlságosan fájdalmas még.
Szóval hosszas rábeszélés (több napos, és aznap reggeli egy órás) után meggyőztem a fiamat és kis barátnőjét, hogy kísérjenek el, még se akar az ember egyedül bolyongani egy erdőben. Az idő igazi túrázóknak való volt, bár havat is jósoltak, de kellemes, szélcsendes lett végül is. A három választható táv közül a leghosszabbra neveztem be a társaságot, hiszen ennél rövidebbet nem igazán szoktunk megtenni. Lehet hiba volt, mert egy kezdőnek ez kicsit hosszúra sikeredett. Szintidő hiányában úgy ütemeztük a tempót ahogy nekünk jól esett, de így is hamar megvolt a táv. A jó idő ellenére, állandó jellegel a sártengert kellett kikerülni, és az útvonalat újratervezni. Lehet a Bakonyban állandóan sár van? Legközelebb csak akkor indulok el, ha előtte több hétig nem esik az eső.
Emléklappal és kis ajándékkal lettünk gazdagabbak, és remélem a következő túrát se kell egyedül megtennem. Nagyon jól esett a hosszú tél után a mozgás a szabadban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.