Mindenféle hasznos és haszontalan írás a világ dolgairól. :)
fejlec

Tortúra

július 22nd, 2011 » Címke: » Hozzászólás: 0 db

Pár hónapja ugye nekiindult ez az túralendület és az uccsó túrás poszt óta is volt kettő. Ezekkel együtt 8 túrát sikerült behúzni, nah meg nem kevés tapasztalatot. Nézzük, hogy állunk jelenleg.
7. az a Vértesben volt. Oroszlányból start és a cél is ott volt. A túrán az egyik legjobb dolognak talán a 8km-nél lévő ellenőrző pontot tenném meg, mert azt valsz a dög melegre való tekintettel bevitték a kocsmába és annak rendje és módja szerint hozzánk hasonlóan kb minden második túrázó lefetrengett az első padra és kikérte a sörét. 🙂 Amúgy itt rájöttem egy dologra. Illetve eddig is sejtettem de most már tuti. Eső előtt, k párás időben, amikor 30 fok van ne menj túrázni mert megdöglesz a 28. km végére.
8. túra az a Pilisben volt, nem hosszú táv, de olyan baszott emelkedőkön is fel kellett mászni, hogy nem igaz. Az utat csak sok helyen sejteni lehetett, mert derékig ért a gaz és a csalán. Rövidnadrágosoknak cumi. Szerencse, hogy ekkor nem volt olyan dög meleg. Ugyebár ahol fel kell menni, ott le is kell jönni és a táv hossza miatt arra se ilyen lagymatag lejtőket kell elképzelni, hanem pl a Holdvilág-árkot. Ezzel még nem lett volna semmi gond, mert amúgy marha szép hely és egyszer esőben tuti visszamegyek vhogy, bár azt írják, hogy akkor elég nehéz megközelíteni.

Szóval ami a gond, így a 8. túra után már tuti. Jobb térd. Fáj. A sok lefelé menet nagyon nem tetszik neki. De ami komolyabb probléma az a cipő. Legalábbis sztem az, mert egy idő után elkezdenek fájni a lábujjaim és az uccsó túra óta ilyen furcsa bigyuszok is megjelentek, amikkel valamit majd kell csinálni. De furcsa amúgy, mert itthon mentem benne régebben is, de semmi gond nem volt. Pár km-ig ált túrán sincs, de most már egyre kevesebb az a pár km, ami után előjön és ez ugyebár szar, mert úgy kell elképzelni, hogy lépsz egyet és fáj, lépsz még egyet és megint fáj. Szinte hallani lehet az ördögi kacajt onnan lentről, hogy 28km mi? kellett ez neked? akkor tessék, érezd. Hát én nem akarom, szal egy ideig túra felfüggesztve. Ősszel talán amikor nem lesz ilyen meleg, de igazság szerint kellene venni egy másik, nagyobb és jobb cipőt vagy bakancsot túrázni, de azzal meg az a gond, hogy marha drága(20-25k+).
Nah ennyi volna egy ideig. Aki teheti húzzon ki a terepre, mert marha jó pár óráig kint lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.